Maak jullie vooral geen zorgen, met ons gaat het goed!

Er valt me iets op, als je een single ouder bent, lijkt iedereen te denken dat je onwaarschijnlijk ongelukkig bent en een hele dag in de zetel zit te huilen omdat je geen partner in je leven hebt. Dit beeld wil ik toch proberen uit de wereld te helpen. Want no worries, ik huppel nog steeds door het leven en ben alleen nog maar gelukkiger geworden sinds ik die mini versie van mezelf hier heb rondlopen.

Uiteraard zijn er dagen dat het me niet afgaat, maar hebben koppels die ook niet? Natuurlijk krijgt mijn dochter af en toe een crisis op een plek waar het niet zo heel goed uitkomt, maar hebben niet alle kleuters dat wel eens?

Het enige verschil is dat als mijn dochter ergens een boze krijsbui krijgt en ik, zoals elke moeder, haar gewoon probeer te kalmeren, de opmerking krijg ‘mocht je een man hebben zou het toch allemaal gemakkelijker zijn he kind’. Als ik me ziek meld op het werk omdat ik gewoon, zoals zoveel mensen, de griep heb in de winter een opmerking krijg in mijn evaluatie dat ‘mijn privé situatie misschien niet meer compatibel is met mijn werk want je bent toch een paar keer ziek geweest’. Want ohja jullie mensen met partners worden dus nooit ziek?

Het enige verschil is dat ik, als ik ziek ben, niet gewoon in bed kan blijven liggen, nee ik moet met  koorts en al eruit, mijn dochter klaarmaken voor school, ze brengen, ophalen en als ik dit alles moet doen met een buikgriep, is het nog oh zoveel gezelliger (ik ga jullie verdere details van ochtenden als deze besparen, maar lezers met een rijke fantasie kunnen zich er waarschijnlijk iets bij voorstellen 😉 ).

Dus lieve mensen rondom mij, mijn dochter en ik zijn prima gelukkig, maar voor de momenten dat het wel moeilijk is, kan ik jullie een zeer goede tip geven: in plaats van (niet nuttige) commentaar te geven, kom eens op mijn dochter passen als ik  te veel werk heb, laat me misschien eens van thuis uit werken als mijn dochter ziek in bed ligt en ik geen oog heb dicht gedaan, bekijk me niet allemaal raar als ik een crisis in de supermarkt probeer op te lossen maar zorg voor een helpende hand. Het zou ons op zo’n momenten deugd doen.

En op alle andere momenten, genieten wij gewoon van ons gezinnetje. Uit hoeveel personen dat gezin bestaat is naar mijn weten geen graadmeter voor geluk, de hoeveelheid liefde die je kan geven wél en daaraan is er hier geen gebrek.

Dus maak jullie vooral geen zorgen, met ons gaat het meer dan goed! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *