De voordelen van een tropische zomer…

Ik kan niet wachten, ik heb zin in de zomer! Ik heb zin in een snikhete, tropische zomer! Want als single mama zie ik alleen maar voordelen!

Ten eerste: ik heb als single mama niet het budget om naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar ik waan me, eens boven de 25 graden, meteen op één of ander warm palboomachtig eiland, zonder dat het me geld kost. Mijn dochter en ik leven dan puur op het ritme van de zon. We gaan slapen als het koeler is en staan op als de zon onze slaapkamer begint op te warmen.

Ten tweede: ik word constant verfrist, want de inhoud van waterpistolen en waterballonnen belanden geheel over mijn hoofd (het is ik of de knuffelbeer en uiteraard wil mijn dochter niet dat beerlief een nat pak krijgt). Dus zelfs de azuurblauwe zee mis ik niet, ik geraak meer dan genoeg verfrist door mijn nazaat.

Ten derde: er hoeven amper kleren aan ‘s morgens! OMG, ZALIG! Ken je die strijd in de winter? Nee schat je moet een lange broek aandoen, je kan echt niet in een onderbroek naar school, ja schat je moet een muts opzetten anders vriezen je oren eraf, ja schat die fluovest is spuuglelijk, maar als je die niet aandoet ben ik een onverantwoorde moeder (en ondertussen ontploft mijn hoofd al een beetje en het is nog geen half 8).

Maar hé bij tropisch weer niets van dat, ik sta dan in alle rust op, ik trek 1 kleed over het hoofd van mijn dochter én klaaaaaar! Nog voor mijn dochter heeft kunnen overwegen om te beginnen discussiëren over de kledingkeuze van die dag is het moment al gepasseerd, haha te laat, je bent klaar! IK WORD DAAR ZO BLIJ VAN!

Ten vierde: die zon, die zoveel mensen al snel veel te warm vinden, geeft mij net tonnen energie, en ja tonnen heb ik nodig! Een paar kilo volstaat al lang niet meer om mijn kraters van wallen te verkleinen. Opeens voel ik me niet door een tractor overreden als ‘s morgens mijn wekker afgaat en kan ik min of meer deftig een werkdag doorkomen zonder om 10u al toe te zijn aan een dutje.

Ten vijfde: door de voorgaande vier punten heb ik in de zomer sinds lang nog eens het gevoel dat ik leef en functioneer en niet elke dag een race aanga die ik amper uitloop… Dus voor mij hoeft er maar één seizoen te bestaan, en dit tot ze ongeveer een jaar of 8 is, ik vermoed dat ik tegen dan wel weer uitgeslapen ben!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *