Boem patat

En dan denk je als single mama dat het éindelijk allemaal wat gemakkelijker aan het worden is (zo een kleuter kan best al veel zelf), komt de wereld je toch even terug op je plaats zetten.

Al uren zaten we op de spoedafdeling, ze viel van een kinderstoeltje (jaja van een kinderstoeltje!! Hoe hoog zij die dingen?!? 25 cm?!?) in het gras (uhu, nog een grotere, waaaaaaaat?!? Ja ze viel van een kinderstoel in het gras) en dat zorgde ervoor dat we op spoed terecht kwamen.

Ik dacht eerst nog, komaan, doe nu niet flauw. Maar mijn dochter kermde het uit van de pijn en dat had ik ze nog nooit zien doen, na nog even afwachten bleek een dokter een goede optie. Na de dokter konden we naar spoed en hier zitten we nu te wachten op radiologie voor de nodige foto’s van haar arm, want daar blijkt toch echt iets mis mee te zijn.

En op een moment als dit denk je damn, nu zou ik echt graag iemand rond me hebben, iemand die me vertelt dat het goed komt, iemand die me vertelt dat dit er nu eenmaal bij hoort maar dat je er niets aan kan doen als mama. Maar ook nu ben ik op mezelf aangewezen, ik kalmeer mijn dochter en vertel haar dat het allemaal goed komt, dat het een stom ongeluk was en dat ze er niets aan kon doen. Ik hou me kranig en hou me recht, maar vanbinnen voel ik me breken, je wilt je kind echt niet zo’n pijn zien hebben.

Nog enkele uren later komen we buiten, linkerarm, van aan de pols tot aan de schouder,  volledig in de (fluoblauwe) gips.

Thuis leg ik mijn dochter in de zetel, zet haar lievelingsdvd op en besluit me even terug te trekken in de badkamer. De tranen rollen over mijn wangen terwijl ik tegelijk opgelucht ademhaal, als het dit maar is, er kunnen ook (veel) ergere dingen gebeuren.

Enkele minuten later kruip ik dicht bij mijn dochter in de zetel en vertroetel ze met een bakje chips. Laten we deze dag maar snel vergeten en dan zullen we morgen eens kijken hoe we onze vakantieplannen kunnen aanpassen aan dat blauw geval, dat er blijkbaar enkele weken bij gaat horen.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *